Covid-19

Kära medlem.

Med avseende på den rådande situationen kring Covid-19 (coronaviruset) har Högdalens budoklubb beslutat att förlänga det tillfälliga uppehållet i våra träningspass.

Preliminärt bör träningarna åter vara igång måndagen den 20e april. Då planerar vi att träna utomhus och med övningar där man inte behöver ta i varandra.
Vi återkommer med mer information i samband med detta och förbehåller oss rätten att uppehållet kan förlängas om situationen kräver det.

Ovanstående gäller med undantag från vår barnträning där vi anser att uppehållet bör vara längre. Detta med hänsyn till att barnen träffar fler personer om dagarna i större utsträckning än vuxna. Där återkommer er närmaste instruktör med info om vad som händer efter den 20.e april.

Beslutet grundas exempelvis på nedanstående riktlinjer och beslut, vilka klubben olyckligtvis inte kan möta då den sport vi utövar i mångt och mycket bygger på närkontakt:

– Den svenska folkhälsomyndigheten har konstaterat att smittorisken i Sverige är av den högsta nivån och de rekommenderar därför att man undviker nära kontakt med andra människor samt att röra sig själv (eller någon annan) i ansiktet, läs mer här: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/fragor-och-svar/
– Världshälsoorganisationen WHO rekommenderar, likt de svenska myndigheterna, att man håller minst 1 meter avstånd från sina medmänniskor samt att man undviker att röra sig själv (eller någon annan) i ansiktet, läs mer här: https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public

Om ni har frågor eller funderingar så tveka inte på att kontakta vår ordförande Cecilia Bergdahl,ordforande@hogdalensbudoklubb.se

Tack för ert tålamod & överseende, vi ses snart.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.