Träna Ju-jutsu

Vågar du? Är du redo att börja med något som kan förändra ditt liv!

Varför just Ju-jutsu?

– Ja varför inte? Här finner du träning som stärker din kropp och ditt sinne. Tänk att förena nytta med nöje, att samtidigt som du tränar och förbättrar din fysiska förmåga också lära dig självförsvar.

Får man bättre kondition?

– Självklart! Träningen är uppbyggd på så vis att vi blandar självförsvarstekniker med konditionsövningar, dessutom avslutas nästan alla pass med någon form av fysträning.

Kan man göra sig illa?

– Som med all form av fysisk aktivitet finns det risker. Men vi tränar under väldigt kontrollerade former och det närvarar alltid två instruktörer som håller koll på gruppen.

Hur fungerar det om man är helt otränad?

– Filosofin är att man tränar efter egen förmåga, men vi kan garantera att du är i bättre form när terminen lider mot sitt slut.

Högdalens Budoklubbs målsättning är att så många som möjligt – oavsett ålder, kön, funtionsnedsättning eller sociala villkor – ska kunna träna ju-jutsu. Tjejer och killar tränar tillsammans men träningsgrupperna är uppdelade mellan barn och vuxna samt uppdelade på olika kunskapsnivåer.

Det behövs inga speciella förkunskaper för att börja träna och alla tränar efter sina egna förutsättningar och teknikerna anpassas individuellt. Det betyder att du inte behöver vara smidig eller vig för att börja träna. Vi har en nedre åldersgräns på 7 år, men ingen övre gräns. Ju-jutsu är en individuell idrott som man tränar tillsammans med andra.

Vi tränar barfota och det räcker att du har en vanlig t-shirt och ett par mjuka långbyxor på dig. I anslutning till dojon finns omklädningsrum med duschmöjligheter. En välfylld vattenflaska är också bra att ha med sig!

Provträna gärna – Det går bra att provträna två gånger utan kostnad.

Träningen för nybörjare sker i olika grupper beroende på ålder:

  • barn 6-8 år (knattar) tränar på söndagar kl. 16:00-17:00
  • barn 9-12 (mon nybörjare) tränar söndagar kl. 16:00-17:00
  • barn 9-12 år (mon fortsättning) tränar på måndag och onsdagar kl. 18:00-19:00
  • ungdomar 13-16 år (tidigare mon eller nybörjare) tränar onsdagar kl. 19:00-20.15
    och söndagar kl. 17:00-18:15
  • vuxna (kyu) tränar på måndagar kl. 20:20-21:35 och onsdagar kl. 19:00-20:15.
  • vuxna (avancerade) tränar måndagar kl. 19:00-20:15 och onsdagar kl. 20:20-21:35

Det är obligatorisk föranmälan till alla nybörjargrupper och det är först-till-kvarn-principen som gäller så därför använder vi oss av en kölista. Anmälan sker via formulär:

All träning sker i vår träningslokal (dojo) i Högdalshallen. I dojon finns det bänkar så vill du titta på ett pass innan du provar på själv eller vill du titta på när en familjemedlem eller vän tränar är du välkommen att sitta ned.

Välkommen till oss i Högdalens Budoklubb!